Monday, January 30, 2012

kotak muzik

sy mmg da agar alyah akan menang persembahan terbaik..huhhu...sgt2 suke persembahan alyah sebab sy suke kotak muzik...he3...

video









video

Tuesday, January 17, 2012

tiade gambar hanya memori tersemat di hati ♥

alhamdulillah....akhirnye aku dipertemukan jgk dgn "oppa" buat kali pertamanye...bertarikh 16 januari 2012 "oppa" berkunjung ke rumah ku sekitar jam 8 malam....die xtau rumah aku kat mane...punye la aku berpeluh-peluh tggu depan rumah kena marah lak....dugaan..diorg xkuar kete g..aku masuk bilik jap lap peluh..maklum la susah nak cari tisu kat rumah sye..nge3..

huhu...die kuar dah..die kuar dah...mule2 mcm xpernah kenal die sape mcm org asing...maklumla first time...lame2 bile dah borak2 baru la rase cam biase..

die dtg dgn kawannye berdua...diorg ni aku taye main2 pulak...bencik..sabo jela...mak jgk la yg tanye diorg itu ini..aku kan pendiam..padam muke..ha3...

bak kate kawan kitorg...mantap la die tu first time jupe aku terus jumpe mak ayah sekali...berani xberani...huhuhu...sekian jgk dtg jauh2..lam kul 9lbh diorg pn berangkat la..dah ngantok katenye..kecian kene g keje awal2 pagi lak tu...

sekian...to be continue..

Saturday, January 14, 2012

mee ladna

dimulakan dgn bismillahirahmanirahim.....
hmmm...ade ke mee ladna...dsbbkan stok kuew teow kat kedai dah xdak..bantai jela mee..sbb dah siap potong seme bahan2 basah..huhuhu...

  1. mula2 sye goreng mee dgn kicap kemudian letak lam pinggan...
  2. pastu sye tumis bawang putih...masukkan sos tiram dan ayam serta air secukupnye..
  3. bile ayam dah masak..masukkan lobak merah dan bunga kubis....masukkan garam secukupnye..
  4. then masukkan bancuhan tepung jagung dan masak hingga mendidih..
  5. tuangkan ke atas mee tadi...tadaaaa...dah siap inila upenye....



resepi ini diadaptasi dari resepi ini <-- untuk resepi yg lebih teratur..he3..

Monday, January 9, 2012

"mandi bunga"

"mandi bunga"...itulah komen cikgu sal cara aku bawak kete...lusa test....YA ALLAH....hamba memohon padamu agar segalanye berjalan lancar dan aku selamat dgn lulus kedua-dua test moto dan kereta...agar tiada kesilapan aku buat ya allah...lindungi lah hamba mu ini...sesungguhnya ENGKAU maha berkuasa, maha pemurah dan maha penyayang...makbul lah hajat dan doa ku ini YA ALLAH...amin....wish me good luck...

Saturday, January 7, 2012

lagu hari ini

lagu ni aku jumpe mase jadi stalker..hehehe..

lesen license 3

alhamdulillah...selasa dan rabu ni sye akan test jpj tuk moto dan kete...harapan semestinye sye mau lulus...smoga ALLAH memberkati sye....risau teramat risau....ya ALLAH lindungi hamba mu ini...

Tuesday, January 3, 2012

lagu rindu


03012012

Lirik Lagu Baru Aril Menatap Matamu

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

daging@ayam goreng kunyit

assalamualaikum semua...

daging ade ckit lam peti, rase nak masak daging goreng kunyit...maka ini la hasilnye...


resepinye???

  1. gaul daging yg telah dipotong nipis dengan serbuk kunyit..biarkan seketika..
  2. goreng daging sehingga garing dan masak..kemudian angkat daging ke dalam pinggan..
  3. tinggalkan minyak tadi untuk menumis bawang putih..kemudian masukkan daging tadi..
  4. masukkan garam, lobak [biase org guna kacang panjang..tapi xde stok..] tggu lobak hingga separuh masak .
  5. masukkan bawang india..bile dah masak boleh hidang...siap tuk makan dgn nasi putih atau begitu saja...
di lain hari lak mak beli ayam maka termasak la ayam goreng kunyit...huhuhu..nyam2..



ikan selar kukus + air asam

assalamualaikum semua.....

tgahari ni sye kena masak..sbb mok sye xde kat umah....so bile terpikir nak masak ape teringat la satu masakan ni yg sye slalu jgk la mkn mase duk kolej dulu iaitu sye xtau name masakan so google la...then kuar ikan kukus dan air asam...jom tgk resepi nye...
bahan-bahan:
  • ikan yang telah dibersihkan [sye gune ikan selar,  kembung jge boleh sih] 
  •  air [ikut berapa banyak kita nak kuah dia]
  • garam, gula
  • 1 biji bawang besar - dipotong dadu
  • 1 biji tomato - dipotong dadu
  • 1 biji cili [bergantung pada kepedasan cili] - hiris halus
  • 1/2 cawan air asam jawa
  • asam limau
  • belacan [kalau suka, tiada alergik] 
Cara-caranya :
  1. kukus @ rebus ikan dgn air sehingga masak
  2. masukkan air asam, garam, gula
  3. satukan kesmua bahan  hirisan ke atas ikan..perahkan asam limau
  4. biar seketika then boleh tutup api..siap..sedia tuk dimakan begitu saja @ nasi putih.. 

tadaaa...