Tuesday, August 28, 2012

payung masjid nabawi

assalamualaikum semua.....bosannye saya...xtau nak buat ape...bos xdtg lagi...hmmm...
so kite wat la entri ni...semalam hujan n tiba2 k.emy mengeluarkan soalan kalau kat kaabah hujan mcm mane ek? xingat sape yg ckp ade bumbung automatik akan tertutup bila hujan.. k.ct ckp tu masjid nabawi ade payung automatik kat luar masjid.so jom kite google



menurut blogger jebat, payung ni akan ditutup bila malam menjelma 


video di bawah ni menunjukkan saat payung dibuka dan ditutup

video di bawah ni pulak menunjukkan bagaimana payung tu dicuci....

video kubah masjid nabawi dibuka



sebaliknya di mekah kaabah tidak ditutup bumbung apabila hujan






video hujan di kaabah

credit gambar to blogger jebat
credit gambar to anuarmustaffa




Monday, August 27, 2012

Tasha Manshahar & Syed Shamim , Daiyan Trisha , Ainan Tasneem

 Ainan Tasneem..da lame saya follow kat facebook...but tasha, syed, daiyan ni baru je tau kewujudan mereka di youtube setelah search kot2 ade rancangan mentor raya 2012 padahal kat tonton ade je..cuma malas login...huhu..coming soon...selepas suare ainan tasneem da kedengaran kat radio after this maybe giliran tasha pulak...kat bawah ni antara video2 yg ade kat youtube

video
 facebook Tasha https://www.facebook.com/tashamanshaharCS

Friday, August 10, 2012

dia yg aku suka


assalamualaikum semua...he3...best x tajuk entri kali ni... jiwang2 la ckit kali ni.. dia yg seingat aku berkemeja kuning...huhuhu.. dia yg seperti abg kandung ku,  hoki pilihan nya... dia, 
hati nya pernah dilukai... entah kenape aku suka dia...tapi dia xtau pun...ha3...

Monday, August 6, 2012

tribute to our WIRA DLCW

– Lee Chong WeiSOURCE: CHANNEL NEWS ASIA2 WEEKS AGO

Datuk Lee Chong Wei menang ke atas Chen Lon dengan mata 21-13 dan 21-14 dalam perlawanan separuh akhir badminton lelaki di Sukan Olimpik 2012
TERIMA KASIH LEE CHONG WEI
gambar seketika semifinal olimpik 2012








Jurulatih perseorangan negara, Tey Seu Bock dan Rashid Sidek







Although our Datuk Lee Chong Wei didn’t get the gold for Malaysians, but he, himself is already our 

precious gold. With his humbleness (it is agreed to many commentators) . Seeing him crying silently

made my heart wrench a little inside. It’s okay. You’re still our hero and you’ve united 28mil 

Malaysians without uttering a single word. Malaysia Boleh!





“If we dare to win, we should also dare to lose.” -lcw

It’s okay. We’re still proud of you. 


You’re always our #1 and champion!

Lee Chong Wei, you’re a champion in our eyes. You brought the entire nation together, you even made the most unpatriotic Malaysian fly the flag for you. An Olympic gold was just not meant to be. You’re the biggest legend Malaysia has produced. We love you and God bless you and Malaysian sports.
You make me proud to be Malaysian. 



It was a hard fought match and you did brilliantly. You don’t have to be sorry cause you’ve done your 

country proud. So thank you, thank you for all your effort and congratulations for being one hell of a 

badminton player.



Congratulations on winning a silver medal LCW:)
It was a very, very, very close match against Lin Dan. 21-15, 10-21, 19-21. 
He did so well especially considering he was still recovering from injuries. His fans in Malaysia, and the rest of the world, are so proud of him. He’s an inspiration to all of us. We love you Lee Chong Wei <3 p="p">

SKILLS WIN YOU MEDALS, BUT ATTITUDE WIN HEARTS.






gambar2 Hidup Biar Sedap
gambar2 n kata2 tumblr