ak xingat la bile first ak mkn spaghetti ni...tapi spaghetti yg paling mahal ak mkn pastinye spaghetti kat Kenny Rogers ROASTERS
Tangy Chicken Spaghetti --> RM15++
mybe spaghetti yg kak asma masak first kot...then akak sulong ak...then kat umah kak ipar ak...
huhuhu....jom kite blaja care2 nak masak spaghetti ni....
Bahan:
- 300 gm Spaghetti - direbus dengan garam dan sedikit minyak hingga lembut. Toskan.
- 1 tin Traditional Tomato Spaghetti Sauce - saya guna Prego
- 400 gm daging kisar
- 3 batang Ayamas Black Pepper sosej - dipotongbulat2 kecil
- 1 tin cendawan butang pape pn yg penting halal...wawawa
- 1 labu bawang holand - didadu ( bawang besar biasa pon boleh )
- 3 ulas bawang putih - dicincang
- 1 sudu besar cili kisar (optional- kalau tak suka pedas sila abaikan )
- 3 sudu besar sos cili
- 2 sudu besar sos tomato
- 1 sudu besar sos lada hitam
- Garam dan gula secukup rasa
- 1/2 sudu teh serbuk oregano
- 1 helai bay leave
- 3 sudu besar minyak zaitun
- Grated Parmesan cheese untuk tabur
Cara-Cara:
- Panaskan minyak zaitun dalam periuk,tumiskan bawang besar dan bawang putih sebentar hingga naik bau.
- Masukkan cili kisar, kacau dan masukkan daging kisar. Masak hingga daging empuk.
- Masukkan sos spaghetti, sos cili, sos tomato, sos lada hitam, oregano dan juga bay leave.
- Masukkan sosej dan kacau. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Tutup api.
- Tuangkan ke atas spaghetti yang diletak di dalam pinggan dan tabur Parmesan cheese. Hidangkan. Selamat mencuba...
Credit to --> resipimingguini
wahhhh, nmpK cdaP, mmg cdaP pOn...hUhUu...1st Ada mKn spagetti pOn, yg aKak asma wat mai....;)))
ReplyDelete[meleleh air Liur sUdahhhh]
hye.....
ReplyDeletehye...blh pggl sye izan, ijan, gary, jan hehehe pilih2 mane satu nak pggl...adik lak??
ReplyDelete